Wordt bewoner

Eigen bijdrage

OVERZICHT DIENSTEN HUUR EN VERBLIJF:

De maandtarieven voor de categorie huur, bijdrage voedingskosten en servicekosten bevatten de onderstaande onderdelen.

HUUR:

 • Huur van de kamer en (gedeelde) badkamer
 • Kleine reparaties of aanpassingen van de kamer en badkamer. En het ophangen van schilderijen, verven, behangen van de kamer.
 • Opstalverzekering gebouw

De bewoner is zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van zijn/haar eigen risico’s zoals: aansprakelijkheidsverzekering, verzekering van eigen inboedel, zorgverzekering en dergelijke.

Bijdrage voedingskosten:

 • Dagelijks ontbijt, lunch, warme maaltijd, fruit en diverse dranken.

SERVICEKOSTEN:

 • Was service: wassen en strijken van kleding en het linnengoed. De bewoner of zijn/haar familie is zelf verantwoordelijk voor de aanschaf en het herstel van eigen kleding. Kan de bewoner of familie dit niet dan neemt de Leedehoeve die taak over. De kosten van de kleding en het herstellen ervan worden in rekening gebracht. De bewoner is verantwoordelijk voor het labelen van de kleding. Kosten voor het stomen van kleding zijn voor rekening van de bewoner.
 • Energiekosten (gas, elektra) en water
 • Heffingen gemeentelijke belastingen
 • Gebruik van alle gemeenschappelijke ruimtes en tuin
 • Onderhoud, schoonmaak en verbruikskosten van gemeenschappelijke ruimtes en tuin
 • Brandmeldinstallatie
 • Aansluitkosten  televisie. De Leedehoeve biedt de mogelijkheid om televisie te kijken in de gemeenschappelijke ruimte. In de eigen verblijfsruimte komen de abonnementskosten  voor de rekening van de bewoner.
 • Enige mate van recreatie. Bezoek gratis muziek activiteiten, rommelmarkten enz. Als we op vakantie gaan met de bewoners dan vragen we een bijdrage van de huur van de accommodatie. (huurbedrag gedeeld door het aantal aanwezige bewoners)

 
Gezinshuis de Leedehoeve
Kamillelaan 54
3925RK Scherpenzeel

Wat goed is om te weten voor jou en je ouders/ wettelijk vertegenwoordiger :

PGB

Voor het wonen in de Leedehoeve heeft u een indicatie voor een Persoonsgebonden Budget nodig. Hiermee kunt u de kosten voor zorg en ondersteuning financieren. Met dit budget kunt u zelf kiezen welke zorg en dienstverlening u bij ons wilt inkopen. Het is uiteraard ook mogelijk om de kosten of een deel daarvan uit eigen middelen te financieren.

Kosten

 U bent zelf verantwoordelijk voor:

- De kosten voor huur, service en maaltijden
- Het inrichten en aankleden van uw eigen kamer
- Het betalen van de ziektekostenverzekering
- Het verzekeren van de eigen inboedel
- Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering
- Het afsluiten van een overlijdensverzekering
- Privé-uitgaven zoals kleding, persoonlijke verzorging, vakantie en uitstapjes

De kosten voor huur, service en maaltijden

Begin van elke maand ontvangt u een rekening. Hierop zijn alle kosten voor huur, service en maaltijden weergegeven. Dit zijn vaste bedragen en moeten vooraf betaalt worden.

De kosten voor zorg en ondersteuning

Deze kosten worden betaald met het PGB of uit eigen middelen. Hiervoor is een indicatie nodig van het CIZ en moet u zelf goed in kaart brengen welke zorg u in wilt kopen. Op basis van uw wensen bieden wij u een passende offerte aan, waarin staat welke zorg en ondersteuning wij kunnen bieden. Als u akkoord gaat met deze offerte, ontvangt u van ons de klantenovereenkomst waarin we de gemaakte afspraken en betalingsvoorwaarden schriftelijk vastleggen.